Blog

To, čo je v živote naozaj dôležité...

13.09.2014 16:48

To, čo je v živote naozaj dôležité...

Naozaj stojí za zamyslenie, čo je dôležité v živote. V živote riešime zvyčajne tieto štyri oblasti a až, keď sú v rovnováhe môžeme povedať, že žijeme presne podľa predstáv a až potom sa cítime šťastní:

1.Vzťahy a láska

2.Práca a spiritualita

3.Zdravie a prosperita

4.Voľný čas a energia

Tieto oblasti sú prepojené viac ako si myslíte. Jedno vzájomne ovplyvňuje druhé a spoločne vytvárajú plnohodnotný život. Zároveň jedno bez druhého nemôže existovať. To znamená, že ak sa vám nedarí vo vzťahoch, postupne sa vám začne rúcať všetko práca, peniaze, zdravie, energia... A to už skutočne stojí za zváženie. Naozaj pokiaľ ste spokojní a šťastní s partnerom akého ste si vybrali, vládne medzi vami harmónia a všetko je v dokonalom súlade, potom nastáva aj v ostatných oblastiach života blahobyt. Inak to byť ani nemôže. Skúste si teda odpovedať na tieto otázky a prehodnotiť svoju životnú situáciu:

1. Vzťahy a láska:

Vzťahy sami k sebe a k ľuďom, ktorý s nami zdieľajú životnú cestu a k životu samotnému. Ako hodnotíte svoje vzťahy? Nabíjajú a napĺňajú vás, alebo vás naopak vyčerpávajú a vysávajú? Viete komunikovať bez emócií. Poznáte bezpodmienečnú lásku? A ste vo vzťahu sami sebou? Chceli by ste mať lepšie vzťahy sami k sebe, k partnerovi, k rodine, k deťom, k priateľom? Túžite prežívať naplňujúci a pravidelný sex, v ktorom sa prepoja nielen vaše telá, ale aj duše? Premýšľate nad výchovou svojich detí a nad tým, čo je správne?  Žijete život v láske, úcte, pokore a vnútornej harmónii?

2. Práca a spiritualita:

Chodíte do práce preto, aby ste zarábali peniaze, alebo preto, že vás to baví? Robili by ste tú istú prácu aj keby to malo byť zadarmo? Viete čo je vašim poslaním a aká je vaša motivácia k práci alebo tam chodíte len preto, že musíte? Zabúdate pri svojej práci na čas, alebo neustále sledujete hodinky, kedy už budete môcť odísť?  Je Vaše  pracovné prostredie, také aké ste vždy chceli mať? Ste na svoju prácu hrdí a je prostriedkom k vašim snom? Cítite sa ,,prepojení” so svetom alebo vám život hádže polená pod nohy? To, čo robíte, to ste.

3. Zdravie a prosperita:

Sem zahŕňame zdravie a peniaze. Peniaze a zdravie spolu súvisia a sú prejavom našej osobnej prosperity. Ako ste na tom so zdravím? Viete, čo vášmu telu prospieva? Cítite sa v svojom tele dobre a ste v harmónii so sebou samým? A ako veľmi sa cítite byť bohatý? Plynú k vám peniaze ľahko alebo veríte, že si musíte peniaze zaslúžiť a vyhýbajú sa vám? Máte odvahu k rozhodnutiu byť bohatý a poznáte vlastnú hodnotu? Ste vďačný za každé euro? Radi prijímate a dávate peniaze, alebo s tým stále bojujete? Utrácate peniaze, alebo ich investujete? Poznáte vetu bez práce nie sú koláče, alebo peniaze kazia charakter? Zmeňte staré vzorce vo svojej hlave a vytvorte si krásny vzťah k peniazom plným lásky a rešpektu. Rozhodnite sa žiť v hojnosti.

4.Voľný čas a energia:

Je čas pre váš osobný rozvoj, seba-naplnenie, seba-realizáciu, rozširovanie obzorov… Viete vypnúť a len tak si čítať obľúbenú knihu, zašportovať si a hýčkať sa? Alebo stále ,,nemáte čas” a ste až na poslednom mieste? Aký vzťah máte sami k sebe? Viete sa baviť a oslavovať?

Pokiaľ si teda dokážete úprimne odpovedať na tieto otázky, už určite viete, čo treba vo vašom živote pozmeniť, prípadne úplne zmeniť. Je to však len a len na vás. To ako budete žiť, je totiž vaša voľba.... :-)

 

—————

Channeling a iné...

12.09.2014 15:52

Channeling a iné...

Channeling je v dnešnej dobe dosť populárne slovo, snáď ho nemusím približovať. Osobne poznám pár ľudí, ktorí sa venujú práve tejto činnosti, teda tvrdia, že sa napájajú na iné bytosti, vraj vedia čítať myšlienky, a podobne. Zisťujem však, že to nie je vôbec tak. S určitými vešteckými danosťami sa človek totiž narodí, a buď ich teda má alebo nie. Nedá sa to nejako vycvičiť, teda môžete pracovať s tým čo máte, môžete si vytrénovať mozog napr. Silvovou metódou ovládania vedomia. Lenže títo pseudokomunikátori tomu aj veria. Tvrdia vám, že sa rozprávajú s nadprirodzenými bytosťami, prípadne vidia, čo si myslíte a takisto vidia, čo sa stane. Nuž to, čo si naozaj myslíme, nevieme ani sami, keďže myšlienok sa nám premelie naozaj veľa. Človek, ktorý vie dobre čítať v iných ľuďoch môže približne odhadnúť na čo práve myslíte. Na to nepotrebuje študovať ani psychológiu (Jung, Freud alebo Adler vás popletú ešte viacej), stačí byť iba dobrým pozorovateľom a nenechať sa zmýliť slovami. Viem, že niekto mi bude oponovať (určite tí, ktorí sa venujú takejto „komunikácii“), ale keby to tak naozaj bolo a riadili by sa teda radami „vyšších bytostí“ mali by sa skvele. Takže zrejme komunikujú s niečím iným, ale rozhodne nie s tým, čo si myslia :-). Čo sa týka vízie budúcnosti, karty dokážu odhaliť budúcnosť, a znova musím podotknúť, že nám ukazujú smer našej cesty (to znamená ak pôjdeme tou cestou, ktorou kráčame práve teraz), ale je len na nás, či dané okolnosti zmeníme (je potom úžasné sledovať, ako sa aj karty menia). No musím povedať, že zatiaľ, čo karty sa nezvyknú mýliť, tak ľudia, ktorí si myslia, že majú „veštecké danosti získané pravidelným trénovaním mozgu, prípadne ponáraním sa do hladín alfa a théta“ sa mýlia pravidelne (aspoň tí, ktorých poznám osobne). Mala som možnosť vyskúšať, netrafili sa vôbec...:-). Tak ma vlastne zaujíma, čomu sa venujú. O Silvovej metóde toho bolo popísaného veľa, vraj je to riadne vymývanie mozgu (neviem skúšala som túto metódu, niektoré veci fungovali na výbornú). O channelingu si myslím len toľko - môžete požiadať svojho strážneho anjela (alebo aj Archanjela Michala) o pomoc (funguje), a prípadne môžete položiť otázku, ktorá vás dlhodobo trápi, s tým, že sa chcete dozvedieť pravdu (funguje ak poviete, že by mal byť ten signál dosť jasný, aby ste ho pochopili a samozrejme dokedy chcete to, či ono vedieť - taký signál, aký sa mne dostal tak to vážne už jasnejšie byť nemohlo ;-), len naozaj, to je asi tak všetko. Takisto by som rada ešte upozornila aj na nebezpečenstvo REIKI, čo je práca s energiou, tiež pokiaľ človek nevie na čo sa napája, môže to byť veľmi nebezpečné, svedčí o tom aj vyjadrenie na oficiálnej stránke: https://www.reiki.sk/ 

Takže na záver, aby som to zhrnula, netreba asi veriť všetkému a opatrnosť aj pri channelingu je teda na mieste...

—————

Niečo mi kúp...

25.11.2013 16:52

Niečo mi kúp...

Niekedy rozmýšľam, čo tie deti nevymyslia... Bola u mňa kamarátka a rozhodli sme sa, že zájdeme spoločne do Tesca, na menší nákup. Najskôr som však čakala kedy príde najmenší syn zo školy, pretože ako jediný chodí na inú školu a vždy mám tak trochu obavy, keďže prechádza cez frekventovanú cestu a tak kým nepríde domov, ho zvyknem čakávať. Nakoniec som sa aj najmenšieho syna dočkala. Mám vo zvyku sa pýtať detí, čo im mám kúpiť v obchode, každý si vždy prednesie svoju požiadavku a ja samozrejme vyselektujem, čo áno a čo nie. Preto som sa ich spýtala aj tentoraz, najmenší mi oznámil, že on by rád nejakú čokoládu, najstaršia dcéra podobne a prostredná do toho zakričala, že aj ona chce niečo sladké: „ Mamííí, kúp mi niečo sladké...tak napríklad čipsy...“  tak z takejto požiadavky som bola fakt mimo... ;-)

—————

O slimákoch

15.09.2013 11:09

O slimákoch.

Večer sa synovi ešte nechcelo spať. Rozhodol sa zakrútiť do paplóna, trošku nezvyčajným spôsobom. Rozopol na prikrývke gombíky a nasúkal sa medzi obliečku a paplón. Zakrútil sa pekne ako húsenica a nato sa ma pýta, z čoho je vyrobený ten paplón, odpoviem mu, že z ovčej vlny. Neviem prečo si vydýchol, vzápätí ďaľšia otázka, vraj z čoho je vyrobený vankúš, vysvetľujem mu z akého materiálu. No neviem, čo mu zrazu napadá, že "mama už viem ako sa cítia slimáci, keď si stále nosia domček so sebou. Je to super. Nemusia nikam chodiť, lebo ho stále majú pri sebe...Ale mama inak tí slimáci - bezdomovci, vieš ako rýchlo sa pohybujú?" :-)

—————

Aha...

15.09.2013 11:02

Dnes ráno....

Ráno si vykračujeme so synom, ako vždy do školy, máme pred sebou desať minút a syn mi rozpráva o svojej hre minecraft, plne zaujatý. Čo všetko a aký svet sa tam dá vytvoriť, priznám, nič na tej kockatej hre nevidím. Ale mlčky pritakávam a tvárim sa, že ma jeho rozprávanie zaujíma. Syn unesený vlastným svetom kráča vedľa mňa, ja s jeho taškou na chrbte, blížime sa k prechodu cez cestu, vidím, že dnes riadia dopravu policajti. Ukazujem ich synovi a hovorím, že super, zahráme sa na dopravnú školu, tentoraz na ostro, a že som veru zvedavá ako sa zachová. Ako sme sa však priblížili k prechodu, s čím som veru nerátala, policajti práve zbalili a odchádzali, syn samozrejme zaujatý rozprávaním si nič nevšimol. Prešli sme teda cez cestu a na druhej strane ako vždy mu prehadzujem školskú tašku na jeho chrbát. A vtedy sa môj syn prebudil a ozval sa "Aha, zmizli fízli". Tak to sa mu teda podarilo... :-)

—————

Prvá správa

05.09.2013 11:08

Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie. Čítať správy tohto blogu je možné aj cez RSS kanál.

—————